ZOVEM SE DEPRESIJA

Dobar dan, zovem se Depresija.

Reći ću vam par reči o sebi, da se bolje upoznamo. Možda se već i znamo, a da vi to ne znate. Ja znam zaista puno vas ljudi, sa nekima sam cak nerazdvojna drugarica.

Moje ime je često, skoro svaki četvrti stanovnik ove vase planete Zemlje nosi moje ime. Tako da imam puno familije ovde. Baš mi se sviđa to sto sam toliko popularna. Znate, to je zato sto sam ja važna, snažna, dugotrajna, uporna. A priznajem pomalo sam i zločesta, jer je moje životno opredeljenje da mučim i patim sebe i druge i ne dam im da žive život kakav oni žele. Toliko sam ojačala da je moje popularno ime sve češće.

 

Inače, dolazim iz Mozga. To je jedna posebna, vrlo komplikovana planeta, još uviek pomalo neistražena i nejasna. Na njoj inače sve super funkcioniše dok se ja ne rodim. Ja tada sve zablokiram preko stanovnika Mozga Serotonina i Noradrenalina. Oni su malecni, ali važni i stalno rade. Ja ih pošaljem ustvari na spavanje, dam im pauzu da ne rade, oduzmem im čokoladu, ne dam im se više kretati. I oni se povuku, odu negde. Gde, ne interesuje me, a nije ni važno. Važno je da tada zavladam JA.

Moja vladavina je vrlo podmukla. Počnem postepeno da umaram, da blokiram lijepe stvari, smejanje, spavanje, seks. Uh, što me bilo kakvo uživanje nervira. Toliko me razbesni da odmah naredim prekid svih aktivnosti i apsolutno mirovanje, ležanje u krevetu i gledanje u jednu tačku. I da se nije slučajno ko nasmejao u mom prisustvu, inače odoh ja u drugu sobu. Kada sam ja tu, nema potrebe ni da se jede. Na to sto neki kazu da treba jesti, ja odgovorim : “Da, da hocu” i nastavim po svome. Nekad izgubim i po 10 kila.
A čula sam da neki moji imenjaci vole da papaju i sve redom onda pojedu, posebno čokolade. Misle biće im bolje, da će Serotonin i Noradranelin opet da se probude i izađu, pa da će postati Laka Depresija. A ustvari oni se, za razliku od mene koja postanem jako mršava, udebljaju i onda sebe muče da su ružni, da ih niko ne voli takve, ljute se na sebe, krive sami sebe, optužuju još više nego inače…ma zamislite samo te divote sta sve sebi mogu da kažu ružno. Baš su prava pravcata Depresija. Tako da postanu još Teža Teška Depresija.
A sto se tiče spavanja tu sam specijalista za ne dati spavati. Nema zaspati kad hoćes, volim probuditi po noći, pozvati u posetu najružnije snove. Ujutru rano probudim i ne dam ponovo zaspati i onda mučim sa neraspoloženjem. Eh, sto znam iscrpiti, to znam samo ja.

I znate sta mi Depresije još radimo? Volimo da stalno pričamošta je bilo nekad davno, kao da se to sad dešava, da preispitujemo da li smo šta mogli uraditi bolje, da sebe krivimo za ono sto je bilo i što nije bilo.. I naravno crna boja nam je omiljena. Sto crnije to bolje, bela i ostale boje su bljak.

Pročitajte: KAKO NA PRIRODAN NAČIN POBEDITI DEPRESIJU!

Nekada sam posebno raspoložena pa uesto da izazivam neraspoloženje, ja se pravim da je sve OK. Ali zato sve boli, ili boli malo ovo, malo ono. Stalno se na nesto žalim, nikad mi nije pravo. Doktore zbunim za čas i ne znaju šta će samnom, pa me šalju nekim svojim drugarima na slikanja i preglede. I druge isto zbunim, to mi dođe nešto kao hobi. Kažu pa tebi nije ništa, sigurno je stres. A neki su opasni po mene pa kažu “Pa to si ti, Depresijo. Sad ću ti dati nešto jako dobro za Serotonin i Noradrenalin da se vrate, opet su negde nestali”. A ima i onih sto kažu ” Ajde, trgni se malo, nije to ništa, sve je to u tvojoj glavi “. Ti me još više ojačaju, posebno ako preporuče i mojoj familiji i prijateljima da mi tako govore. To nerazumevanje mi je slatkiš, od njega ojačam najviše.

Uh, bas sam se raspričala. Ja inače ne pričam puno, viče ćutim, nekad plačem, a nekad i ne. Ali mi zato stalno proleću misli, kako je sve bezveze, pa i živeti, nema nikakvog smisla. Tu sam specijalista da izmislim one najgore i da budem ubeđena da su one tačne iako svi kažu da nije tako. Ali ja neću nikoga da čujem ni da poslušam. Hoću da svi mene poslušaju i razumeju. Je l ‘ de da sam sebična, sve bih da bude po mome. Ma nisam, to vas ja samo testiram da vidim da li me razumijete.

Pročitajte: ZA­ŠTO SU TU­ŽNE OSOBE DOBRI KOMIČARI

Moji najveći neprijatelji su smeh, šala, dobri prijatelji, podrška i razumevanje. Šetnja i svaka fizička aktivnost su jako štetne za mene. Uživanje u nečemu, zadovoljstvo, sređena frizura, šminkanje, doterivanje su mi neprijatelji br.1. Zdravu i redovnu ishranu i spavanje ne podnosim nikako. Od njih postajem Laka. Prihvatanje prošlosti takva kakve je i da se neće promeniti mi je nepodnošljivo. A prihvatanje sebe sa svim sto mi se do sada dogodilo i onakve kakva jesam nezamislivo.
Samo mrtva bih pristala na razgovor sa nekim ko se razume u nas Depresije, posebno ne na te razgovore sa čudnim imenom (o.a. kognitivno bihejvioralna psihoterapija) i antidepresive. Oni deluju u središte planete Mozak i to baš na Serotonin i Noradrenalin što sam oterala. Mene oslabe s tim, od Teške postanem prvo Umerena, pa Laka i onda nestanem.

I zato da se nije neko usudio bilo šta od ovog uraditi, a kamoli sve to.

Eto, predstavila sam vam se u punom svetlu. Mada imam ja još caka za upropastiti nekome lep život, ali o njima neki drugi put. Sta mislite o meni i da li se možda vež znamo.

Ukoliko niste sigurni da li ste ili ne Depresivni evo testa OVDE pa pokušajte i uverite se ili razuverite. Srećno!!!

IZVOR:

HTTPS://DOKTORSOSONLINE.COM

Leave a comment

Pišite na Viber
060 615 11 60