Kids playtivity školica sporta SAS

Sportsko rekreativni centar Senjak implementira zaštitićeni ekspertski program dečije fizičke aktivnosti.

Program Sportske Akademije Senjak insistira na celokupnom pravilnom razvoju dece, razvoju motoričkih sposobnosti i unapređenju psihološkog zdravlja dece.

Za malu decu je posebno važno da prvo razviju niz bazičnih veština, fizičku spremnost i spretnost kao osnovu, pa tek onda da se opredele i izaberu neki konkretan sport.

O korektivnom i preventivnom aspektu fizičke vežbe govore brojne medicinske studije.

Naš program predstavlja nezamenljivu preventivu posturalnih poremećaja,deformiteta kičme, nogu i stopala.

Deca su podeljena u grupe prema uzrastu i stepenu motoričkih sposobnosti:

Toddler grupu (Unutar koje postoji mlađa todler grupa za decu od 14 do 24 meseci i Starija Todler grupa za decu od 25 do 36 meseci)
Mlađa grupa (3-4.5godina)
Srednja grupa(5-7godina)
Grupe su male od 12 do 15 dece po grupi, radi se u sali od 200 kvadrata sa tri trenera.
Deca koja su graničnog godišta za naše grupe uvek prvo krenu sa mlađima jer je dinamika vežbi manje zahtevna, pa se tek onda prebacuju u stariju grupu.

*Trogodišnjake u zavisnosti od njihovih motoričkih sposobnosti i emocionalne zrelosti raspoređujemo i u Toddler i u Mlađu grupu. Mlađa grupa funkcioniše samostalno, deca su u sali sa trenerima dok su u Todler grupi i majke u sali sa decom (majke, očevi, bake, deke i bebisiterke). Čest slučaj je da trogodišnjak počne da pohađa naš program u Toddler grupi i kada se posle par meseci ‘oslobodi’ (navikne na treninge, nauči zadatke na poligonima i počne da oseća sigurnost u sali i stekne poverenje u naše trenere) mi ih prebacimo iz Todler u Mlađu grupu.
*Za stariju decu imamo različite sportske sekcije u okviru škola sportova i svakako preporučujemo našu školu plivanja. Koristimo bazen Republičkog Zavoda za Sport i medicinu.
Da biste dobili predstavu o tome kako radimo pozivamo Vas da dođete na probni čas kako bi smo se upoznali.
Program Školice sporta Kids Playtivity

Naš program je baziran na pravilnom formiranju tela deteta i njegovih motoričkih sposobnosti i obuhvata:

Sportsku gimnastiku (osnove akrobatike, preskoka, visova, ravnoteže)
Vežbe oblikovanja (kontrola držanja tela, sticanje osećaja za pokret)
Vežbe na spravama (višenja, istezanja, ljuljanja, stavovi, podizanja, izdržaji)
Atletske aktivnosti (hodanja, trčanja, skokova, bacanja)
Bazičnu motoriku: manipulisanje objektima (razni rekviziti, lopte)
Elementi korektivne gimnastike
Koordinacijski poligoni, Motorički poligoni, Poligoni spretnosti, Poligoni prepreka
Vežbe spretnosti i pravilnog padanja
Vežbe sa rekvizitima *(svi rekviziti su sertifikovani)
Osnove sportova sa loptom i sportova sa reketom – košarke, rukometa, odbojke, fudbala, tenisa, badmintona, stonog tenisa.
*(Raspolažemo sa adekvatnim prostorom – terenom i salama, oficijelnom i sertifikovanom opremom za sve navedene sportove)
Naučno je dokazano da su deca koja se bave sportom i imaju dobro razvijenu koordinaciju emotivno stabilnija, manje stidljiva, savesnija, samopouzdanija, prodornija, upornija, hrabrija, odlučnija, strpljivija, kooperativnija, pokazuju manji stepen anksioznosti i agresivnosti a viši stepen samokontrole i discipline.

Sportske igre uče decu kako se pobeđuje i kako se gubi – dve veoma važne životne lekcije.

Jačajući svoje telo i duh postaju bolji ljudi.

Metodika rada sa decom podrazumeva princip rada kroz igru, tako da deca igrajući se rade zahtevne fizičke vežbe i utiču na opštu dobrobit i pravilan razvoj njihovog tela.

Na svakom času u sali su profesori fizičkog vaspitanja koji su specijalizovani za rad sa malom decom.

Rekli su o nama…

Akademik prof. Dr. Đorđe Stefanović – dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu:

Ova školica sporta ima jedinstven program dečije fizičke aktivnosti koji se ogleda u tome da deca svih uzrasta kroz igru i zabavu sa mnoštvom sertifikovanih atestiranih rekvizita kojima raspolaže ova školica u stvari obavljaju zahtevne vežbe. Blagotvorno dejstvo fizičke aktivnosti na opšte zdravlje čoveka je svima poznato ali najveći je izazov motivisati decu da se pravilno bave vežbama koje su bitna preventiva posturalnim poremećajima, ravnim tabanima i svim onim deformitetima od kojih naša deca oboljevaju u poražavajuće velikom procentu. Samo deca do sedme godine života imaju sposobnost da razviju neuronske mreže mnogo više nego ona deca koja ne koriste ovaj program, šta to znači – koristeći konkretne aktivnosti koje su osmišljene da se razvijaju nervno mišićni putevi i razni neuronski centri koji su kasnije važni za školovanje u smislu da povećavaju pažnju, koncentraciju, otpornost na zamor itd,

Programom ove školice se postiže da deca budu zdravija, jednostavno sposobnija za budući život.
Nikola Stojić- vicešampion Sveta i Evropski prvak u veslanju

Ja sam roditelj dva deteta od 3 i 5 godina. Odlučio sam se za školicu sporta za oba deteta jer mislim da je to jako bitno za njihov razvoj, da se što pre uključe u sport. U školici sporta imaju razne mogućnosti, razne poligone, da se kroz igru i vežbu pravilno razvijaju.
Predrag Savić- predsednik Udruženja državnih reprezentativaca:

Doveli smo našu unuku Petru Ristić koja ima 4 godine. Smatramo da dete treba da se bavi sportom u raznim oblicima, iz razloga što deca u današnje vreme ne znaju ni da trče, a kamoli da se bave sportom.
Bojan Vuković- trener u školici Kids playtivity:

Sredstva i tehnike vežbanja kojima se služimo su neki osnovni oblici kretanja (hodanja, trčanja, puzenja, skakanja) po podlogama različite tvrdoće i sa mnoštvom prepreka, kosih ravni, lukova. Preciznost i koncentracija se vežbaju bacanjem i gađanjem sitnih rekvizita. Koristimo i neke vežbe oblikovanja, ali je korektivna gimnastika zastupljena na svakom času bez obzira sa kojom decom i kojeg uzrasta radimo i na to smo najposniji. Svi znamo koliko je korektivna gimnastika teška i zahtevna u smislu insistiranja na preciznom izvođenju napornih vežbi. Te su vežbe često i bolne i neprijatne. Najveći uspeh ovog programa je što je osmišljen sistem delotvornih vežbi koje deca rade kroz igru, a za to je neophodan ovoliki izbor rekvizita i sportske opreme kojom raspolaže samo naša školica. Preciznost i koncentracija se kod dece razvijaju vežbama bacanja i gađanja.

Ono po čemu se sigurno razlikujemo je mnoštvo opreme, rekvizita i sprava, šareni, zanimljivi ali pre svega funkcionalni enterijer uslovi kakve retko imaju ustanove ovog tipa.

U grupama koje broje do petnestoro dece rade dva do tri profesora fizičkog vaspitanja a treninzi se odvijaju dva do četiri puta nedeljno po 45 minuta efektivne vežbe dok ceo termin traje sat vremena. Sa decom čiji su roditelji dali naznaku da imaju ustanovljen neki problem ravnih stopala radi se dodatno vreme u sklopu termina.

Profesori fizičkog vaspitanja koj rade na ovom programu dodatno su obučavani i licencirani sa brojnim drugim sertifikatima od kojih je na prvom mestu prva pomoć (neki su spasioci i pripadnici Gorske službe spasavanja) i pedagoška obuka za rad sa malom decom.

Izvor:

www.sas.co.rs

Pišite na Viber
060 615 11 60