Kazna za nedolazak na rođendansku zurku

Petogodišnjem Aleksu Nešu iz Kornovala, na jugozapadu Engleske, uručena je faktura na iznos od 15,95 funti zbog odsustva sa rođendanske proslave školskog druga!

Roditeljima dečaka Aleksa Neša, koji su u početku mislili da je reč o šali, preti se sudskom tužbom ukoliko ne uplate naznačeni novac, prenosi Tanjug.

Oni koji su organizovali rođendanske zabave za svoju decu znaju da to nije nimalo lak zadatak. Treba se pobrinuti za pozivnice, izabrati mesto, nabaviti tortu i ostale đakonije, organizovati dolazak i odlazak dece. A sve to podrazumeva veliki trošak uz, ne malu dozu nerviranja i stresa.

Niko, međutim, ne razmišlja da bi moglo da dođe do svađe između roditelja. A upravo se to dogodilo Aleksovim roditeljima.

Petogodišnjak se prvog dana nakon zimskog raspusta vratio iz obdaništa sa veoma čudnom porukom u svom rancu. U smeđoj koverti je stajala faktura, bolje rečeno kazna, kojom su njegovi roditelji bili pozvani da plate 15,95 funti (oko 20 evra) što njihov mališan nije prisustvovao rođendanskoj proslavi druga.

Još u šoku što je jedan mali nesporazum doveo do ovakvog dramatičnog obrta, Aleksov otac je objasnio da su dobili pozivnicu za žurku nekoliko dana pre Božića.

Mališan je bio pozvan na žurku koja je bila organizovana u jednom ski-centru s veštačkim snegom. Poziv su prihvatili, zaboravivši da su se već dogovorili da Aleks taj dan provede na izletu sa babom i dedom.

„Aleks je odlučio da ode sa sestrom kod mojih roditelja, a u tom trenutku nisam imao ni broj telefona, ni adresu, ni imejl kako bih kontaktirao roditelje njegovog druga i otkazao njegov dolazak“, ispričao je za Miror Aleksov otac Derek Neš.

Do tada je sve delovalo kao banalni slučaj koji se svakodnevno događa svuda u svetu.

Kada im je sin iz školice došao sa fakturom, prvo su pomislili da je posredi neka šala, ali su se ubrzo uverili da je stvar ozbiljna.

„Bio sam spreman da platim trošak koji je proistekao zbog Aleksovog odsustva na proslavi, da reakcija majke slavljenika Džuli Lorens nije bila tako agresivna“, priča Derek.

„Rekao sam joj da je trebalo da me lično kontaktira umesto da preko deteta šalje račun, na šta mi je ona zapretila da će me tužiti sudu ako ne platim. Još je dodala da se njen sin više neće igrati s Aleksom!“, dodao je zaprepašćeni otac.

Stručnjaci za pravne poslove Bi-Bi-Sija navode da ne postoji način da Džuli Lorens naplati ovaj dug, već da će sama morati da snosi trošak.

 

IZVOR:

WWW.RTS.RS

Pišite na Viber
060 615 11 60