Kakva lekcija majčino pismo sinu hit na internetu

Estel Havišam očitala je svom sinu lekciju u pismu koje je postalo hit na društvenim mrežama.

Aron (13) je nedavno počeo da zarađuje malo novca od YouTube reklama, ali njegova mama kaže da je to dovoljno tek za džeparac. Međutim, ovaj tinejdžer je umislio da je sada samostalan i da može da se ponaša kako želi, pošto zarađuje, a mama je odlučila da mu očita lekciju, pa mu napisala pismo:

Dragi Arone,

s obzirom na to da si zaboravio da imaš samo 13 godina, i da sam ja tvoj roditelj, mislim da ti treba mala lekcija o samostalnosti. Natrljao si mi na nos da sada zarađuje, pa će ti biti lakše da otkupiš sve stvari koje sam ti do sada kupila. Ako želiš svoje lampe i pristup Internetu, moraćeš da platiš deo troškova.

stanarina – 430 dolara

struja – 116 dolara
Internet – 20 dolara

hrana – 150 dolara

Osim toga, moraćeš da izbaciš smeće ponedeljkom, sredom i petkom, da brišeš prašinu i usisavaš. Jednom nedeljno ćeš morati da čistiš kupatilo, da spremaš sebi hranu i da čistiš nered za sobom. Ako to ne uradiš dobro, naplatiću ti usluge kućne pomoćnice u iznosu od 30 dolara, svaki put kada ja to budem morala da obavim umesto tebe. Ako odlučiš da bi radije opet bio moje dete, a ne moj cimer, možemo da pregovaramo o uslovima.

S ljubavlju,

mama

„Želela sam da mu pokažem kakav bi mu život bio da ja nisam njegov roditelj, već cimerka,“ objasnila je Estel. „To je bila lekcija o zahvalnosti i poštovanju. Ponekad, moraš da izgubiš nešto da bi shvatio šta si imao.“

Njena lekcija je delovala – Aron je pročitao pismo i izvinio se.

„Izvinio se i pitao me šta može da uradi da ispravi stvari. Ovo je svakako vredna lekcija koje će se Aron uvek sećati,“ kaže mama.

Izvor:

http://mondo.rs

Pišite na Viber
060 615 11 60