Kako postati srećan vezbanjem

Većina ljudi je svesna da vežbanje izgrađuje mišićnu masu i utiče na pojačanu telesnu spremnost i formu, kao i na popravljanje opšteg zdravstvenog stanja. Ono pozitivno utiče i na psihu: Dovoljno je samo dvadeset minuta vežbanja da biste osigurali osećaj sreće.

Grečen Rejnolds, autorka različitih bestseler izdanja i novinarka Njujork Tajmsa, napisala je čitavu knjigu, „Prvih 20 minuta“, na temu povezanosti vežbanja i osećaja sreće. U njoj tvrdi da za postizanje najvišeg stepena sreće i pozitivnih učinaka na zdravlje tokom vežbanja, nije potrebno postati profesionalni sportista.

Upravo suprotno, potrebno je puno manje napora i truda, a to je potvrdila i izjavom: „Osobama koje neguju izrazito sedeći način života, prvih 20 minuta aktivnosti osigurava najviše prednosti za zdravlje i smanjuje rizike od bolesti. Eto, toliko je potrebno za značajnu pozitivnu razliku u stanju organizma.“

Ovakav zaključak mnogima donosi olakšanje – nije potrebno svaki dan se iscrpljivati napornim vežbama ili pronalaziti dovoljno vremena u dnevnom rasporedu. Dvadeset minuta vežbanja osiguraće osećaj sreće i doneti pozitivne učinke na zdravlje. Stručnjaci sa Univerziteta u Bristolu naglašavaju da se ljudima raspoloženje značajno popravlja nakon telesne aktivnosti, dok se u danima kad se ne vežba, značajno smanjuje nivo smirenosti.

IZVOR:

SMEDIA.RS

Pišite na Viber
060 615 11 60