Dečak od 8 godina uz pomoć you tuba upalio auto i odvezao se u Mc Donalds

Policija Palestine dobila je nesvakidašnju dojavu da su dvoje veoma male dece, za volanom i na suvozačkom mestu, učesnici u saobraćaju.

 U ovom događaju niko nije povređen, a on nam govori mnogo o društvenim mrežama, deci i njihovim prioritetima.

Društvene mreže su pravo igralište i učilište za decu koja od najmanjeg uzrasta već ovladaju njima. Na mreži kao što je Jutjub postoje tutorijali o bezbroj stvari, a deca koja ’upijaju’ medijske sadržaje veoma brzo uče. Mnogi od njih posvećeni su tome kako da naučite da vozite, a u ovom slučaju prouzrokovali su da dete od samo osam godina sedne za volan.

Postavlja se pitanje koliko zaista možemo da pustimo decu da koriste internet bez nadzora starilih i koliko su društvene mreže ’bezazlene’?

Nakon što je odgledao mnoge snimke, u nedelju uveče, osmogodišnji dečak iskrao se iz kuće dok su roditelji spavali, seo je u kola i krenuo u Mekdonalds sa sobom vodeći četvorogodišnju sestru.

Kako američki portal Entrepreneur prenosi dečak je poštovao ograničenja brzine, zaustavljao se na semaforu i pravilno prolazio raskrsnicu. Kako je policija navela nije nimalo loše vozio, a očevici su ga prijavili tek kada su videli da kolima zapravo upravlja dete. Nakon što je uspešno odvozao kilometar i po zaustavio se da kupi željeni čizburger sebi i sestri, a za tu svrhu poneo je i kasicu-prasicu u kojoj je štedeo novac. Lokalna policija potvrdila je da su radnici Mekdonaldsa mislili da su roditelji iza njih ili da već sede u objektu.

Srećom, ceo događaj se završio kada je prijatelj dečakovog oca, koji je sedeo u restoranu, prepoznao mališane. Pozvao je baku i dedu da pokupe decu dok su ona uživala u svom obroku. Nijedna prijava nije podneta i sve se završilo bez incidenata dok je policija navela da je ovo primer za nauk.

IZVOR:

WWW.BIZLIFE.RS

Pišite na Viber
060 615 11 60