Crtuljko školica crtanja slikanja

Draga deco,

Dragi roditelji,

Istorija umetnosti puna je primera „slučajno“ otkrivenih talenata koji su kasnije postali vrhunski umetnici poznati širom sveta. Sdruge strane, nažalost, mnogo dragocenih talenata neprimetno i tiho se ugasilo zato što nisu naišli na pravi podsticaj. MOŽDA BAŠ U VAŠEM DETETU LEŽI SKRIVEN TALENAT KOJI ČEKA NA TAJ PRAVI PODSTICAJ DA BI SE ISPOLJIO! A pravo mesto za otkrivanje i podsticanje likovnih talenata jeste CRTULJKO.

No, i ako takvog talenta nema, crtanje i slikanje su za svako dete jedan od najboljih načina da IZRAZI SVOJU KREATIVNOST, da UŽIVA u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, da na pravi način ISKAŽE SVOJE MISLI I OSEĆANJA i na svetlost dana iznese bogatstvo svoje mašte i svog unutrašnjeg sveta. Stoga je pravo mesto za tebe/vaše dete CRTULJKO.

Rad CRTULJKA osmišljen je tako da prioritet imaju dečje UŽIVANJE, OPUŠTANJE i IZRAŽAVANJE prirodne dečje RADOSTI.

Kroz taj opušten, ali kreativan rad deca neosetno a efikasno USVAJAJU OSNOVNE LIKOVNE ELEMENTE i postepeno OVLADAVAJU RAZNOVRSNIM LIKOVNIM TEHNIKAMA. Zbog toga je za decu koja misle da su talentovana, ili to o njima misle drugi, prava adresa CRTULJKO.

Ali, pošto posedovanje posebnog talenta nikako nije preduslov za bavljenje crtanjem i slikanjem, za svu decu koja žele da stvaraju u prijatnom ambijentu, da se likovno razvijaju i kreativno izražavaju, ali i za svu decu koja jednostavno VOLE DA CRTAJU I SLIKAJU i koja žele da nauče da to rade kao „pravi slikari“ širom otvorena vrata drži CRTULJKO.

CRTULJKO je mesto gde se dečje mišljenje ceni i prihvata i gde kroz igru i smeh nesputano dolaze do izražaja dečja priroda i karakter, jednom rečju mesto gde DETE MOŽE DA NA NAJZDRAVIJI NAČIN ISPOLJI SEBE onakvo kakvo jeste.

Osim toga, crtajući i slikajući deca razvijaju pozitivne osobine: smopouzdanje, istrajnost i upornost, sklonost prema stvaralačkom i radu uopšte, otvorenost, osećaj za lepo, a isto tako poboljšavaju motoriku, radnu motivaciju i koncentraciju, što se pozitvno odražava i na uspeh u redovnoj školi.

Časovi u CRTULJKU odrzavaju se JEDNOM ILI DVA PUTA NEDELJNO PO DVA SATA, a polaznicima su na raspolaganju termini radnim danom i vikendom;

Rad je prilagodjen deci različitog uzrasta – PREDŠKOLSKOG I ŠKOLSKOG, a odvija se u MALIM GRUPAMA, što predavaču omogućuje da se u punoj meri POSVETI SVAKOM DETETU PONAOSOB;

CENE U CRTULJKU SU POVOLJNE.

Časove u CRTULJKU drži AKDEMSKA SLIKARKA MINA TODOSIJEVIĆ koja ima veliko iskustvo u radu sa decom.

CRTULJKO  ove godine slavi svoj JEDANAESTI ROĐENDAN i poziva te da ga proslaviš sa njim!

CRTULJKOVA PRIČAONICA

Živimo u vremenu uznapredovale tehnologije u kome se sve veći deo komunikacije odvija u virtuelnom svetu savremenih elektronskih uređaja – kompjutera i mobilnih telefona – a sve je manje direktne komunikacije „oči u oči“ koja je jedna od osnovnih prirodnih ljudskih potreba i neophodan uslov za razvoj zdrave ličnosti. Svojevrsna otuđenost kao posledica ove činjenice najviše pogađa decu i mlade. Umesto prirodnog druženja, zajedničkog smeha i igara, šaputanja tajni na uvo… deca razmenjuju elektronske poruke i komuniciraju preko kompjuterskih društvenih mreža. Stoga su u dobroj meri lišena prave razmene mišljenja, osećanja iskustava i ideja u prirodnom ljudskom kontaktu, a to se negativno odražava na njihovo odrastanje i razvoj.

CRTULJKOVA PRIČAONICA

Zamišljena je kao mesto gde će deca dobiti priliku za pravu, prirodnu komunikaciju „licem u lice“, gde mogu slobodno i bez ustezanja da podele svoja zapažanja, mišljenja i ideje, da izraze svoja osećanja, da podele svoje iskustva – pozitivna i negativna, iznesu ono što ih muči, ispričaju, prepričaju, pitaju… i, naravno, da izlože probleme sa kojima se suočavaju. Mnogi problemi mogu se sasvim ili barem dobrim delimično rešiti već samim razgovorom o njima, samim tim što ih naglas izgovorimo, a svest da slične probleme imaju i drugi uveliko olakšava njihov teret. Naravno, tu su i saveti voditelja PRIČAONICE, sa iskustvom u pedagoškom radu i osvedočenim pozitivnim rezultatima u radu sa decom, u šta su se uverili mnogi roditelji polaznika školice CRTULJKO.

 

ADRESA: ČAROBNE FRULE 23 ( OKRETNICA 27, 20, 74 ), MIRIJEVO 3

TELEFON: 063 1937289

E-MAIL: CRTULJKO@GMAIL.COM

HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/SKOLICA.CRTANJACRTULJKO

[Not a valid template]
Pišite na Viber
060 615 11 60