Izbor sporta za dete prema horoskopskom znaku

Koji sport odabrati ponekad je teško koliko i izabrati zanimanje za dete. Pročitajte astrološki savet roditeljima koji žele da usmere decu prema sportu.

Moderna medicina savetuje i odraslima da se bave sportom, makar rekreativno. A deci je on skoro neophodan radi uravnoteženog fizičkog i duhovnog razvoja, dobrog zdravlja i socijalizacije.
Astrologija je sveobuhvatna nauka, pa se kao i sve druge sklonosti i predispozicije u životu i izbor sporta za decu može objasniti astrološkim uticajima i pokazateljima.

Ovan
Dete Ovan je pod direktnim uplivom Marsa, planete akcije, inicijative, takmičenja, osvajanja. Zanimljiva simbolika je da je Japan Zemlja izlazećeg Sunca i da je uticaj Ovna ovde najdirektniji. Sportovi koji potiču iz Japana kao aikido ili džudo bili bi primarni izbor. Mali Ovnovi pokazuju zavidan takmičarski duh, pa je dobro usmeravati ih na bilo koji kolektivni sport gde ima dosta takmičenja. Sport je ovoj deci prilično važan, jer se na taj način izbegava agresija koju im planeta Mars u negativnoj konotaciji može dati. Budite uz njih ako izgube strpljenje i požele da se preorijentišu na neki drugi sport, jer za dobre rezultate treba mnogo truda i vremena.

Bik
Simbolika Venere ovde će pre dati kombinaciju neke umetnosti i estetskog sa sportom, nego najrasprostranjenije sportove. To bi bila ritmička gimnastika, moderan balet, čak i folklor, što bi im išlo najbolje, ali mogu da budu izvanredni u rukometu, zbog jačeg torza. Oni su skloni uživanju u hrani i slatkišima i veoma je važno da im date priliku da nađu svoje interesovanje u sportu, umesto u grickalicama i televizoru. Mali Bikovi su vrlo postojani, a jedini uslov je da im to nije nametnut izbor, nego da ste detetu dali da izabere. Važno je i koliko se sprijatelji sa ostalom decom iz grupe, jer bolja povezanost obećava bolji uspeh i veće interesovanje.

Blizanci
Merkur u mitologiji nosi krilate sandale, a on vlada znakom Blizanaca. To su brza i okretna deca koja mogu imati zavidne rezultate u atletici, trčanju ili tenisu. Okretni su i imaju odlične reflekse ruku i dobru motoriku. Jedini problem je pobediti njihovu neodlučnosti i lako odustajanje i zadržati im interesovanje da bi mogli da napreduju. To su deca koja će želeti da ih upišete na nekoliko različitih sportova i koji god da im predložite, prihvatiće, a kasnije će poželeti od svega toga da odustanu. Njihov idealni svet je onaj u kome imaju mogućnost da zadovolje svoju radoznalost i probaju svašta. Zato ne budite nakraj srca i prihvatite da baš prvi sport nije onaj u kome će ostati duže vreme.

Rak
Kažu da je Rak izvor, Škorpija reka, a Ribe su okean. U svakom slučaju, kardinalni vodeni znak vodi prirodnom izboru sporta, a to bi bilo plivanje, a još bolje vaterpolo, zbog kvaliteta i potrebe za takmičenjem. Ovo su osetljiva deca koja mogu uživati u sportu samo ako su dobro prihvaćena i ako ih niko previše ne kritikuje. Ukoliko niste u prilici da svom malom Raku priuštite plivanje, možete ga uključiti u neki sport na travi koji se igra u vašem gradu, jer i to ima simboliku doma i znaka. Ako primetite da vaše dete baš ne želi da bude uključeno u sportski klub, često ga izvedite na obližnje izletište, trim-stazu, šetalište pored reke, jer će tamo obnoviti energiju i ravnotežu.

Lav
Sunčevo dete, dete u znaku Lava, stvoreno je za kolektivne sportove da biste izbegli jačanje i preteranu dominaciju njegovog ega. To su deca koja imaju potrebu da se u nečemu istaknu, da budu najbolji i da jednostavno uspeju. Bilo bi dobro da ih usmerite k fudbalu ili košarci zbog popularnosti tih sportova i njihove rasprostranjenosti, jer i to nosi simboliku njihovog znaka. Oni su uporni, ali ako osete nesigurnost ili da ne mogu da postignu uspeh, najradije će odustati i prestati da se interesuju ne samo za taj, nego možda i za druge sportove. Zato je vaša podrška dragocena, uz puno priče o tome kako čak i najuspešniji sportisti nisu bili briljantni na početku.

Devica
Sport koji nosi snažnu simboliku Device jeste stoni tenis, jer je povezan s dobrim refleksima i preciznim radom ruku. Dete Devica je mali perfekcionista koji će uživati ako mu date priliku da razvije veštinu u sportu kojim se bavi. Oni nisu borbeni, ali imaju briljantnu tehniku i sjajni su u laganom, ali postojanom napredovanju. Jedina prepreka ovde mogu biti loš izbor dece s kojom može trenirati, jer ako su mnogo bolja, mala Devica će postati nesigurna, a ako su mnogo gora, neće biti stimulisana da napreduje. Zato morate biti realni u proceni i naći pravo mesto, vreme i tim ne bi li vaše dete našlo sebe u sportu kojim se bavi.

Vaga
Najmnogoljudnijom zemljom na svetu, Kinom, suvereno vlada znak Vage. Zato su svi kineski sportovi, a najviše od svih tai či, potpuno u skladu sa simbolikom znaka. Izbor ovakvog sporta za dete rođeno u znaku Vage odličan je isto kao i sve joga varijante. Oni su odlični plesači, pa bi ples, koji je sve više sport, bio takođe odličan izbor. Vaga neće biti sigurna da je to pravi izbor, ali ako nađe sebe u nečemu, bićete ponosni na njene uspehe i rezultate. Iako više voli da gleda kako se neko drugi takmiči, jedući svoje omiljene čokoladice, ako uspete da u Vagi probudite takmičarski duh, kasnije će vrlo teško odustati i biće vrlo posvećeni sportista.

Škorpija
Šta god da dete Škorpija izabere, trudiće se da u tome pobedi, ili bar ostavi zanimljiv trag u svom okruženju. Ova deca imaju neobičnu energiju Plutona, planete samoregeneracije. Važno je dati im priliku da sami biraju i da intuitivno osete šta je za njih najbolje. Škorpije mogu voleti raznolike sportove i uz plivanje i borilačke veštine, i sasvim neobični sportovi, kao planinarenje, mogu biti odličan izbor. Škorpije su vrlo dinamične i nekada kao mala deca pokazuju nervozu, koja sportom zaista može dobro da se kanališe i ublaži. Vole navijače, zato budite njihov najverniji navijač i pohvalite ih kad god postignu neki rezultat.

Strelac
Dok su mali, Strelci mogu da se bave pikadom, a kasnije da simboliku znaka ispune streljačkim sportovima u svim varijantama. Direktnu simboliku ima i jahanje, kojim takođe vlada Strelac. Dobri su u golfu, odbojci na pesku, čak i u ekstremnim sportovima, kao što su razni skokovi. Izuzetno su timski nastrojeni i veoma dobro se uklapaju u sasvim različite timove. Odlično se snalaze u svakom sportu gde oforme svoj krug prijatelja. Kao i kod opozitnog znaka Blizanaca, ovde je najveći problem u lakom odustajanju, pa se potrudite da se to ne desi. Bićete vrlo zadovoljni trudom i radom svog malog Strelca.

Jarac
Planinarenje ili vežbe za jačanje tela i zglobova, nešto kao blagi bodibilding za decu, bili bi idealan izbor za vašeg malog Jarca – ukoliko dete uopšte želi da se bavi sportom. Oni su skloni da odbiju takvu ideju, a vi ćete biti tu da ih usmerite, ohrabrite i podržite, ali nikako ništa ne namećite, jer su prirodno vrlo tvrdoglavi. Dakle, krenite od ozbiljnog naučnog objašnjenja kako sport deluje na njihovo zdravlje, a bilo bi sjajno ako svoje dete možete odvesti na neko stručno savetovanje o ovoj temi. Tako postoji velika verovatnoća da ono privati vaš savet. Temeljni i ozbiljni u svemu što rade, a usput i najambiciozniji znak, oni će ili postići nešto ili će odustati.

Vodolija
Ovo su neobična, uranska deca, koja vole neobične i originalne sportove, ali i košarku. Primarna simbolika znaka bilo bi padobranstvo ili jedriličarstvo, ali kako za to treba da budu sasvim odrasli, ostavite im tu odluku dok ne postanu odgovorni i punoletni. Dok je dete u znaku Vodolije malo, zbog obožavanja kompjutera, što je prirodno njegovom znaku, trudite se da okupite i stvarno animirate njegove drugare koji bi mogli da mu pomognu da se odluči i uključi u neki klub. Važno je da se dobro i prijatno oseća dok se bavi svojim sportom i da ga vi ne pritiskate svojim velikim očekivanjima. Za njega je ceo život igra, pa je i sport igra koju mogu obožavati.

Ribe
Ovu decu je najteže motivisati na duže bavljenje sportom. Za to će biti potrebno mnogo neupadljivog truda i rada na njihovoj volji. Deca u znaku Ribe radije biraju vodene sportove od ostalih zbog simbolike znaka. Plivanje je za njih kao lek, jer se njihovo telo tako najbolje opušta i regereriše. Oni vole sportove iz dalekih zemalja, a donekle tu simboliku ispunjava neobičan brazilski kapuera – ratnički ples. Zbog koordinacije pokreta jako je važno da se bave nekim sportom koji uključuje ritam. Potrebno je puno razumevanja i tolerancije da oni istraju u započetom sportu i da požele da se bave njime na duži rok.

IZVOR:

WWW.YUMAMA.COM

Pišite na Viber
060 615 11 60