„Prošetaj milju za osmeh“- humanitarna akcija

Već treću godinu zaredom Aniamtorska i Pozorišna Trupa ŠAŠVA DRUŽINA učestvuje u humanitarnom događaju „Prošetaj milju za osmeh“ („Walk a mile for a smile“), koju organizuje Internacionalna Škola PRIMA u saradnji sa Fondacijom Djoković a čiji je cilj da pomogne projekte koji su usmereni na rani zavoj, predškolsko i školsko obrazovanje. Ovogodišnju šetnju svečano je otvorila i podržala reprezentativka u tekvondou Milica Mandić. Akciji su se pridružili, takođe, i predškolci iz Srbobrana, kao i đaci iz Mačkata, kojima je opremljena biblioteka od prikupljenih sredstava sa prošlogodišnje šetnje. Oni su se i najviše obradovali Klovnu ŠAŠAVKU.

Cilj akcije je da se deci omoguće što bolje uslove ranog obrazovanja. PU „Radost“ u svom sklopu ima devet objekata i nijedan nema fiskulturnu salu. Deca su za fizičke aktivnosti koristila dvorišta u kojima su se nalazile stare metalne sprave, koje su bile izuzetno oštećene i koje su nadležni morali da uklone. S obzirom na to koliko je važno da deca imaju redovnu fizičku aktivnost i da u najranijem periodu razvijaju ljubav prema sportu. Zahvaljujući sredstvima koja smo danas prikupili, tri dvorišta će biti opremljena potrebnim mobilijarom kako bi deca mogla bezbedno da se igraju i borave u dvorištima vrtića. Želela bih da se zahvalim i reprezentativki Srbije u tekvondou Milici Mandić, koja je svojim prisustvom obradovala sve učesnike šetnje i ulepšala ovaj divan humanitarni događaj – rekla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije.

Direktorka PRIMA Internacionalne škole Brižit Petrović Mekintoš zahvalila se u ime zaposlenih svima koji su učestvovali u velikoj humanitarnoj akciji „Prošetaj milju za osmeh“ na terenima njihovog kampusa. Ona je izrazila zadovoljstvo što su zajedničkim snagama sa Fondacijom i ove godine uspeli da stave osmehe na mnoga dečja lica.

Posetioci su umesto ulaznice kupovali majice u vrednosti od 500 dinara, a posle su se zabavili na karnevalu, koji je održan u drugom delu dvorišta škole. Osim raznovrsnog programa koji su pripremili učenici škole, učesnici su imali priliku i da obiđu štandove sa različitim proizvodima i rukotvorinama.

„Prošetaj miju za osmeh“ je humanitarna manifestacija, šetnja, za čije učešće se kupuje majica ili donira novac. Sredstva se uplaćuju kako bi se pomogli različiti projekti, a prošle godine prikupljeno je 587.892 dinara za obnavljanje školske biblioteke u OŠ „Milivoje Borović“ u Mačkatu.

O ovome možete pročitati i na https://novakdjokovicfoundation.org

Evo delića kako je to izgledalo

[Not a valid template]
Pišite na Viber
060 615 11 60