Pravo na osmeh

„Radosni centar“, nevladina neprofitna organizacija, osnovana je 2010. godine u Beogradu sa ciljem promovisanja i primene ljudskih prava kroz kulturne i umetničke projekte, kao i putem organizacije humanitarnih aktivnosti za ostvarivanje prevashodno prava deteta.

Koliko su dečija prava ugrožena i u Srbiji pokazuje njihov projekat pod nazivom „Pravo na osmeh“ koji je realizovan 24. aprila 2012.g uz podršku Ministarstva prosvete, Ministarstva za dijasporu Republike Srbije, Opštine Stari grad, „UMS“ škole za talente i dečijeg kulturnog centra „Majdan“.

Humanost je jedan od najlepših gestova koji su kroz učešće u ovom projektu izrazile brojne poznate ličnosti iz Srbije: Igor Lazić Niggor, Milica Todorović, Stevan Anđelković, Željko Vasić, Andrej Ilić, Ivan Ivanović, Marko Čurovski, Anastasija Žmaher, Mirka Vasiljević, Edin Å korić, Borka Tomović, Darko Radovanović, Ivana Selakov, Marko Živić, Danijela Å tajnfeld, Ana Pendić i Ana Å tajdohar. Svi oni su pevali dečiju himnu za koju je tekst napisala Marina Tucaković, a muziku i aranžman su uradili Stefan Cvijović Cvija i Vasilije čoković. PRO VOX je organizovao snimanje televizijskog spota.

Iako humanitarne akcije nisu toliko popularne, dopadljiva pesma i vesela dečica doprinela su gledanosti televizijskog spota „Pravo na osmeh“ od preko 3,500 pregleda na popularnom internet sajtu YouTube već nakon 3 nedelje. Emitovan je i na skoro svim nacionalnim televizijskim stanicama u Srbiji, a s obzirom da je predviđeno da projekat traje do proleća 2011. godine, pravi rezultati akcije se tek očekuju.

[Not a valid template]
Pišite na Viber
060 615 11 60