Otvaranje Capitol Parka u Somboru

Capitol Park Sombor, prvi moderni ritejl park u Somboru, otvorio je 21. septembra 2017. godine svoja vrata posetiocima. Ova investicija britanske Poseidon grupe vredna je 10 mil EUR.

Brendovi koji su dočekali prve kupce u Somboru, u Štrosmajerovoj 28, su Deichmann, Takko, dm, C&A, Studio Moderna (Top Shop), Nefa nameštaj, Winner exchange office, Moj Kiosk i Galen apoteka, saopšteno je iz kompanije Poseidon.

Zvanično prvi radni dan Capitol Park Sombor započet je svečanom ceremonijom. Događaju su prisustvovali zvaničnici iz opštine Sombor, oklonih opština i partneri. Okupljene su pozdravili predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Parčetić i direktor Poseidon grupe u Srbiji Džejms Gan (James Gunn), koji su zajedno presekli vrpcu.

Direktor Poseidon grupe u Srbiji Džejms Gan zahvalio se opštini Sombor i njenim građanima na značajnoj podršci tokom intenzivne faze projekta i najavio dalja ulaganja u Srbiji.

– Radujemo se poslovanju i budućim ulaganjima u Somboru. Kontiuirane investicije su dokaz naše vere u sve brži ekonomski napredak Srbije i nastavak poboljšanja zakonskih regulativa. Verujemo da će naše investicije doprineti budućim ulaganjima drugih međunarodnih investitora.

Predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Parčetić istakao je da će otvaranje Capitol Parka vratiti Somboru epitet trgovačkog centra ovog regiona.

Otvaranjem Capitol Park Sombor obeležen je uspešan završetak prve faze projekta, dok će hipermarket Lidl biti otvoren tokom 2018. godine.

Capitol Park Sombor je drugi po redu projekat britanskog investitora Poseidon grupe u Srbiji, koji je omogućio posao za oko 100 ljudi. Ranije je otvoren ritejl park u Šapcu.

U oktobru je zakazano još jedno veliko otvaranje Capitol Park Rakovica u Beogradu, a u planu su novi projekti i u drugim delovima Srbije, dodaje se u saopštenju.

Poseidon je ranije potvrdio da ima planove i za Leskovac.

Pišite na Viber
060 615 11 60