DEČJA KARNEVALSKA POVORKA na 6.Medjunarodnom Rakovičkom Karnevalu

Prvog dana Šestog međunarodnog Rakovičkog karnevala, održana je Dečja karnevalska povorka. Ulicom Patrijarha Joanikija na Vidikovcu, pred velikim brojem posetilaca, prodefilovale su 23 dečje karnevalskih grupe sastavljene od mališana iz rakovičkih vrtića i osnovnih škola škola, dok su gosti bile i karnevalske grupe iz Lajkovca. Uvodnu tačku tradicionalno su imale mažoretkinje i bubnjari.

Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić koji je poželeo dobrodošlicu i dobar provod karnevalistima i posetiocima. Prisutnima su se obratili i predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) Henri van der Kron, kao i menadžer Rakovičkog karnevala Aleksandar Vasović.

Na trasi dugoj 800 metara, karnvalske grupe su na tri bine izvodile performanse u trajanju do tri minuta. Glavni performans mališani su izvodili kod glavne bine, gde su ih ocenjivali članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), organizacije gde je Rakovički karneval član još od 2013. godine.

Klovn ŠAŠAVKO iz Animatorske i pozorišne trupe je bio vodilje na 2.bini.

Članovi FECC-a karnevalske grupe su ocenjivali u tri kategorije. Ocenjivani su najbolji kostimi, najbolji performans i opšti utisak koji su karnevalske grupe ostavile.

Najbolji performans izvela je grupa „Mlečni put“ iz Osnovne škole „Kosta Abrašević, drugo mesto osvojila je grupa „Hip-hop“ sastavljena od učenika OŠ „France Prešern“, dok je treće mesto pripalo OŠ „Branko Ćopić“, sa grupom „Duhovi“.

Rakovički karneval se nastavlja sutra (nedelja 15 april), kada će tačno u podne, na istom mestu (ul. Patrijarha Joanikija), biti održan Međunarodni karneval. Na Međunarodnom karnevalu učestvovaće oko 30 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Osim gostiju iz Srbije, na međunarodnom karnevalu ove godine učestvovaće i grupe iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Rusije, Venecije, Arube. Kipra, Bolivije, dok će karnevalsku grupu imati i Ambasada Malezije u Beogradu.

Gradska opština Rakovica poziva sve građane da nam se i sutra u podne pridruže u ulici Patrijarha Joanikija, da uživaju u drugom danu Rakovičkog karnevala.

Pišite na Viber
060 615 11 60