5. FESTIVAL ZENSKOG SPORTA

Na prostoru i sportskim terenima Ade Ciganlije u nedelju, 03.06.2012. godine održan je 5. Festival ženskog sporta jedinstven u svetu, multidisciplinarnni sportski projekat namenjen ženama svih uzrasta u domenu vrhunskog i rekreativnog sporta. Ova manifestacija nastoji da angažuje što više žena, sportskih organizacija ili institucija, javnih i privatnih subjekata direktno ili indirektno vezanih za razvoj i afirmaciju ženskog sporta.

Strateški imperativ projekta Festivala ženskog sporta je podsticanje većeg učešća žena u sportskim i rekreativnim aktivnostima u pravcu kreiranja novih generacija zdravih i uspešnih žena.

Na festivalu je učestvovao 60 sportskih klubova iz Beograda, Srbije i nekoliko okolnih zemalja, kao i rekreativke svih uzrasta koje su demonstrirale svoje umeće iz 38 sportskih disciplina pod sloganom „Lepotica i zver“. Učetvovalo je oko 2000 devojaka i žena.

U saradnji sa 30 fitnes klubova iz Beograda i šire okoline organizovan je „Fitness boom party“, celodnevna prezentacija fitness programa za žene svih uzrasta.

U okviru projekta „Ja sam košarkašica“ koji se bavi afirmacijom ženske košarke, organizovana je prva „BIKINI BASKET“ utakmica u Evropi. Naše najbolje košarkašice, reprezentativke Srbije i predstavnice prvoligaških ekipa su nastupile u sportskoj opremi koja je istakla njihovu ženstvenost u cilju rušenja stereotipa da je ženska košarka grub sport koji negativno utiče na žensku lepotu.

Pomoteti Festivala su bili: Zorana Arunović, Anđelija Arbutina, Milena Reljin, Marina Maljković, sestre Moldovan, Bogdan Boća Obradović, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, i mnogi drugi.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovu manifestaciju u ime svih sportiskinja koje su otvorile vrata i srušile barijere utirući put za žene sutrašnjice.

[Not a valid template]
Pišite na Viber
060 615 11 60