4. Beogradska trka Deda Mrazeva

Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i SO Rakovica u organizaciji Sportskog saveza Rakovice u nedelju 25.12.2011. godine održana je četvrta po redu “Beogradska trka Deda Mrazeva.
Beograd je jedini grad u istočnom delu Evrope gde se trka tradicionalno održava. Na trci je pored Beograđana učestvovali Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko Evropskih zemalja. Bela staza Deda Mraza, kojom je trčalo ili šetalo i preko 3000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica je bila ulica Kralja Milana. Sabiralište za sve učesnike je bilo na platou kod Terazijske česme. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon dobijali su kostim Deda Mraza koji su bili u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijala su kapice..

Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počeo je u 10:00 kada su se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica.

Poćetak Parade Deda Mrazića bio je u 11:30, namenjena je bila deci koja su u povorci pratiti Beogradskog Deda Mraza Slavka.

Start Beogradske trke Deda Mrazeva je bio u 13:00 časova. Startna – Ciljna kapija se nalazila pored Terazijskog platoa.

Kao i predhodnih godina trka je imala humanitarni karakter.

Pod sloganom „ Ove godine Deda Mrazevi daruju život“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta je bilo postavljeno na platou ispred Hotela Balkan.

U saradnji sa Republičkim udruženjem za pomoć osobama obolelih od autizma organizovana je humanitarna akcija „Plavi Deda Mraz“ (plava boja autizma). Prilikom preuzimanja kostima Deda Mrazevi i Baba Mrazice su mogli da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć u realizaciji programa za autističnu decu.

Ove godine naši promoteri su bili Deda Mrazevi i Baba Mrazice: Svetlana Kitić Magić, Aleksandra Perović, Zorana Arunović,Lidija Kocić Ljubivoje Ršumović, Bogdan Obradović, Saša Dragić, Žarko Paspalj, Saša Stolić i mnoge druge poznate ličnosti iz sveta kulture i sporta.

Zaštitno lice Beogradski Deda Mraz Slavko ove godine bio je Slaviša Trajković.

Svi učesnici trke na poklon su dobijali Sertifikat o učešću. Trka je realizovana uz pomoć 40 volontera koji nesebično daju sebe verujući u Deda Mraza!

[Not a valid template]
Pišite na Viber
060 615 11 60